GYIK / FAQ

2012.08.31. 12:33

Szóval ez egy "picsogó" blog tulajdonképpen?

Úgy is mondhatjuk, de szeretnénk, ha ez a szó először és utoljára itt fordulna elő ezen az oldalon. Mindenkinek lehetnek gyengébb, kétségbeesettebb pillanatai, amikor úgy érzi, mindenképpen beszélnie, irnia kell egy-egy problémáról, különben mint egy túlhevült atomerőmű felrobban. Ha ilyenkor - akár ismerős, akár ismeretlen - a problémát lekicsinyelve "picsogásnak" minősiti az őszinte kitárulkozást, az nagyon rosszul eshet és esetlegesen örökre bezárkózásra itélheti a "vallót".

Tanácsokat vártok? 

NEM. A legkevésbé sem. Minden ember, minden eset más és más, ami egyikünknek jó megoldásnak tűnik, a másikunk ódzkodhat tőle... A kéretlen "tanácsadás" ráadásul magában rejti a kioktatás izét is és azt sugallhatja, hogy a problémáját feltáró személy nem képes az önálló gondolkodásra és problémamegoldásra.

Akkor mi értelme a "panaszkodásnak"? 

Sok esetben már annak "gyógyitó" ereje van, ha az ember az itélkezéstől való félelmét ("Mit szólnak mások?" "Mit gondolnak majd rólam?") levetkőzve, korlátozások nélkül feltárhatja a gondolatait és igy mintegy kivülről szemlélve önmagát és az életét kicsit eltávolodhat a problémájától... (Az irott forma különösen jót tesz, hiszen elősegiti a strukturált gondolkozást.) Az, hogy az oldalra anonim módon lehet irni és hogy a negativ, elitélő kommenteket minden esetben kimoderáljuk, talán azokat is önvizsgálatra serkentheti, akik egyéb körülmények között nem képesek, nem mernek őszintén foglalkozni a gondjaikkal, negativ gondolataikkal. Emellett, sokaknak az is megnyugtató lehet, ha a visszajelzésekből megtudják, hogy nincsenek egyedül a problémáikkal, hogy mások is küszködnek hozzá hasonló helyzetben.     

Nem tudok szépen fogalmazni, akkor is irhatok bejegyzést?

Természetesen. Senkinek nem célja, hogy pont az itt megjelent irását nevezze egy irodalmi pályázaton. :)

Nem változott a testem egyáltalán a szülés után, akkor is küldhetek képet? / Imádom az anyaság minden pillanatát, akkor is irhatok?

Természetesen. A blog minden anyuka előtt nyitott, ha változott, ha nem, ha vannak problémái, ha nincsenek. Sokaknak épp inspiráló képekre, történetekre lehet szüksége, például ahhoz, hogy belevágjon a családalapitásba.

A blog szerkesztőjének egyéb hozzáfűznivalója:

Ez az oldal NEM terápiás céllal jött létre: hosszan tartó, nem múló és a normális életvitelt befolyásoló negativ érzések, gondolatok esetén kérjük keress fel egy szakembert.

A bejegyzés trackback címe:

https://leplezetlenul.blog.hu/api/trackback/id/tr324742395
süti beállítások módosítása